Ovo su korisni saveti za e-mail marketing

Ovo su korisni saveti za e-mail marketing

Ne zaboravite da je e-mail marketing mnogo više od informisanja ciljne grupe o popustima i promocijama. Potrebno je da korisniku uvek date dodatnu vrednost.

Svakom ko radi u marketingu jasno je koliko je e-mail marketing potentno polje oglašavanja. Ipak, da bi se ovaj potencijal isplatio, potrebno je pre pokretanja svake marketinške kampanje, pa i kampanja malog obima, razviti određenu strategiju. Evo nekoliko aspekata na koje ne smete zaboraviti.

Mislite o mobilnim korisnicima

Po navodima istraživanja, koje je marketinška kompanija Experian sprovela tokom trećeg kvartala 2014. godine, više od polovine sveukupnog broja e-mailova otvoreni su na mobilnom ili tablet uređaju. Ovaj broj se u međuvremenu povećao.

Korišćenje prilagodljivih dizajnerskih rešenja za e-mailove koji se adaptiraju na veličinu ekrana osigurava da će korisnik uvek imati optimalno iskustvo pregledanja elektronske pošte. Nemojte praviti grešku i pretpostavljati da će korisnik u svakom slučaju pročitati mejl. Ukoliko ne može da ga percipira dovoljno brzo i bez napora, velike su šanse da će vaš mejl ostati nepročitan.

Uradite vašu bazu podataka

Pravljenje odvojenih lista kontakata i kampanja baziranih na njihovim interesima i prethodnom iskustvu omogućiće vam da potencijalnim klijentima šaljete sadržaj koji je optimizovan za njih. Ova praksa će umnogome povećati šansu njihovog odziva.

foto: mailflow.com

foto: mailflow.com

Napravite uporedna testiranja

Budite otvoreni i spremni da izmenite postojeće mejlove. Testirajte posebno relevantne elemente maila kao što su njegov naslov, dizajn, prvi pasus ili poziv na akciju, dok se na realnom iskustvu ne uverite da bilo koji od njih funkcioniše. Tek kada otkrijete šta je dobitna kombinacija kreirajte finalnu verziju. A onda testirajte iznova!

Prilagodite mail korisniku

Po pomenutom istraživanju Experian, personalizacija maila može dovesti do čak 40 odsto većeg odziva korisnika. Iskoristite sva znanja o ciljnoj grupi i statističke podatke pre nego što pošaljete ijedan mail.

Dajte vrednost

Ne zaboravite da je e-mail marketing mnogo više od informisanja ciljne grupe o popustima i promocijama. Potrebno je da korisniku uvek date dodatnu vrednost. Očekivanje dodatne vrednosti i jeste razlog zbog koga se ljudi pretplaćuju i prijavljuiju na mailing liste, ali je takođe iznevereno očekivanje razlog njihovog napuštanja.

Zato se potrudite da koristan sadržaj obezbedi dodatnu vrednost koja će vaše čitaoce još više vezati za vas, vaš brend, proizvod ili uslugu koju nudite.

Činjenica da je e-mail marketing i dalje sveprisutan u politici oglašavanja malih biznisa nije slučajnost. Ne samo što ovaj metod donosi zaradu, već se kroz iskustvo i-mejl marketinga dolazi do novih znanja o potrošačima koja vode do unapređivanja poslovanja. Ukoliko želite da na pravi način za sebe i druge vodite elektronsko poslovanje, savladajte e-mail marketing, jer je u pitanju jedan od najboljih načina da ostvarite prihod.

Izvor: GdeInvestirati/Telegraf
Previous Evro ojačao prema dolaru, najveća vrednost ruske rublje u ovoj godini, zlato pojeftinilo
Next Loše preduzetničke navike

You might also like

Agrobiznis 12 Comments

Poljoprivrednicima u nerazvijenim područjima Srbije 10.000 evra za pokretanje i proširivanje biznisa

Mladi poljoprivrednici u nerazvijenim područjima Srbije naredne godine će moći da dobiju iz budžeta start up kredite za pokretanje i proširivanje biznisa od 10.000 evra, rekao je danas savetnik ministra

Najvažnije vesti 1Comments

APR: U godini preduzetništva preživeo je svaki četvrti kafić

Podaci APR-a pokazuju da je u godini preduzetništva više zatvorenih nego otvorenih lokalnih marketa, dok je preživeo svaki četvrti kafić i svaki treći restoran.

Preduzetništvo 0 Comments

Razvojna agencija Srbije: Bespovratna sredstva za program podrške preduzetništvu

V.d. direktora RAS Željko Sertić izjavio je danas da je Razvojna agencija Srbije raspisala osam programa podrške preduzetništvu bespovratnim sredstvima u okviru kampanje “Kreiraj život”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply