Ovo su korisni saveti za e-mail marketing

Ovo su korisni saveti za e-mail marketing

Ne zaboravite da je e-mail marketing mnogo više od informisanja ciljne grupe o popustima i promocijama. Potrebno je da korisniku uvek date dodatnu vrednost.

Svakom ko radi u marketingu jasno je koliko je e-mail marketing potentno polje oglašavanja. Ipak, da bi se ovaj potencijal isplatio, potrebno je pre pokretanja svake marketinške kampanje, pa i kampanja malog obima, razviti određenu strategiju. Evo nekoliko aspekata na koje ne smete zaboraviti.

Mislite o mobilnim korisnicima

Po navodima istraživanja, koje je marketinška kompanija Experian sprovela tokom trećeg kvartala 2014. godine, više od polovine sveukupnog broja e-mailova otvoreni su na mobilnom ili tablet uređaju. Ovaj broj se u međuvremenu povećao.

Korišćenje prilagodljivih dizajnerskih rešenja za e-mailove koji se adaptiraju na veličinu ekrana osigurava da će korisnik uvek imati optimalno iskustvo pregledanja elektronske pošte. Nemojte praviti grešku i pretpostavljati da će korisnik u svakom slučaju pročitati mejl. Ukoliko ne može da ga percipira dovoljno brzo i bez napora, velike su šanse da će vaš mejl ostati nepročitan.

Uradite vašu bazu podataka

Pravljenje odvojenih lista kontakata i kampanja baziranih na njihovim interesima i prethodnom iskustvu omogućiće vam da potencijalnim klijentima šaljete sadržaj koji je optimizovan za njih. Ova praksa će umnogome povećati šansu njihovog odziva.

foto: mailflow.com

foto: mailflow.com

Napravite uporedna testiranja

Budite otvoreni i spremni da izmenite postojeće mejlove. Testirajte posebno relevantne elemente maila kao što su njegov naslov, dizajn, prvi pasus ili poziv na akciju, dok se na realnom iskustvu ne uverite da bilo koji od njih funkcioniše. Tek kada otkrijete šta je dobitna kombinacija kreirajte finalnu verziju. A onda testirajte iznova!

Prilagodite mail korisniku

Po pomenutom istraživanju Experian, personalizacija maila može dovesti do čak 40 odsto većeg odziva korisnika. Iskoristite sva znanja o ciljnoj grupi i statističke podatke pre nego što pošaljete ijedan mail.

Dajte vrednost

Ne zaboravite da je e-mail marketing mnogo više od informisanja ciljne grupe o popustima i promocijama. Potrebno je da korisniku uvek date dodatnu vrednost. Očekivanje dodatne vrednosti i jeste razlog zbog koga se ljudi pretplaćuju i prijavljuiju na mailing liste, ali je takođe iznevereno očekivanje razlog njihovog napuštanja.

Zato se potrudite da koristan sadržaj obezbedi dodatnu vrednost koja će vaše čitaoce još više vezati za vas, vaš brend, proizvod ili uslugu koju nudite.

Činjenica da je e-mail marketing i dalje sveprisutan u politici oglašavanja malih biznisa nije slučajnost. Ne samo što ovaj metod donosi zaradu, već se kroz iskustvo i-mejl marketinga dolazi do novih znanja o potrošačima koja vode do unapređivanja poslovanja. Ukoliko želite da na pravi način za sebe i druge vodite elektronsko poslovanje, savladajte e-mail marketing, jer je u pitanju jedan od najboljih načina da ostvarite prihod.

Izvor: GdeInvestirati/Telegraf
Previous Evro ojačao prema dolaru, najveća vrednost ruske rublje u ovoj godini, zlato pojeftinilo
Next Loše preduzetničke navike

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Tehnološkim viškovima 200.000 dinara novčane pomoći za pokretanje posla

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije (NSZ) Zoran Martinović rekao je danas da će iduće godine radnici koji su proglašeni viškovima, moći da za pokretanje biznisa dobiju pomoć od 200.000

Primeri iz prakse 0 Comments

Drvene naočare: Svetski brend iz Zrenjanina

Ilija Demenesku i Istok Radovanov, drugari iz detinjstva, posle završenih studija prava i arhitekture, vratili su se u Zrenjanin i počeli da prave sunčane i dioptrijske naočare od drveta. 

Preduzetništvo 0 Comments

Jeftino preprodaju propali biznis

Kreditna aktivnost u Srbiji već duže vreme tavori, jer dok građani još i nekako podižu kredite, privreda kao da je odustala.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply