Evo koje programe koriste najuspešniji preduzetnici

Evo koje programe koriste najuspešniji preduzetnici

U savremenom poslovnom svetu, preduzetnik mora da poznaje i koristi online alate, aplikacije, programe i sisteme za povećanje produktivnosti i efikasnosti.

„Današnji preduzetnici koji vladaju tehnologijom u velikoj su prednosti“, smatra Neil Patel, osnivač analitičkih platformi Crazy Egg, Hello Bar i KISSmetrics. Patel takođe pomaže svetskim i velikim kompanijama kao što su Amazon, NBS, HP da povećaju svoju vrednost.

Kako je izbor alata veliki, Patel je za magazin „Inc” napravio listu onih koje koriste preduzetnici širom sveta i koji su se pokazali kao najkorisniji u praksi.

Google

Možda deluje jednostavno i očigledno, ali Patel objašnjava zašto je važno da preduzetnici umeju na pravi način da koriste Google. Gotovo svi koriste Google. Preduzetnici, međutim, zavise od Googlea kao izvora za odgovore, rešenja, savete i informacije, te za pronalaženje drugih sistema. Google je prva i osnovna stanica za svakog preduzetnika koji želi nešto da sazna, zaposli nekoga, ili pronađe potrebne informacije.

WordPress

Većini  preduzeća potrebno je da pokrenu sopstvene web stranice, a za to nema bolje opcije od CMS WordPressa. Teme su jeftine. Programeri su brojni. Prilagođavanje je jednostavno, kao i kreiranje i objavljivanje raznih sadržaja. Koristeći WordPress možete pokrenuti impresivan web sajt za samo nekoliko sati.

Google Analytics i Google Search konzole

Preduzetnici moraju da barataju i brojevima i s mnogo podataka. Google Analytics je izvor koji pruža najpouzdaniji uvid u saobraćaj i performanse web stranica.

Da biste mogli jasno da interpretirate sirovi tok podataka i pretvorite ih u efikasne uvide, možete koristiti dodatne analize kao što su: SaaS, KISSMetrics, CrazyEgg, Mixpanel i Chartbeat. Google Search konzola je veoma važan alat za funkcionalnost vaše web stranice. Pomoću Google Search konzole možete da ispitate funkcionalnost vašeg web sajta, analizirate podatke, pratite SEO i slično.

foto: synapsesem.com

foto: synapsesem.com

Google Alert

Google Alert je vaš besplatni sistem za praćenje brenda. Iako mu nedostaju neke dodatne mogućnosti koje imaju plaćeni servisi poput Mention.com, Google Alerts je dovoljno dobar za većinu startap kompanija.

Google Alert možete koristiti za monitoring tako što ćete jednostavno podesiti da vas obavesti svaki put kad se vaš brend pominje na internetu. Takođe možete podesiti i da vas Google obavesti svaki put kad neko pomene vaše lično ime na internetu.

Evernote

Evernote se naširoko koristi kao aplikacija za beleške, iako je svođenje na tu funkciju pomalo uvredljivo, s obzirom na sve mogućnosti koje nudi. Evernote vam omogućuje da kontrolišete sve papire koji dolaze i prolaze kroz vaše poslovanje, da organizujete svoje liste, sačuvate svoje podatke, datoteke, istražujete svoje poslovanje, kao i da pretražujete internet. Evernote radi sve to, čak i više.

Trello

Trello vam omogućuje da zamislite, planirate i sprovedete u delo projekte. Ovaj alat nije toliko koristan u procesu realizacije koliko u fazi osmišljavanja i vizuelizacije projekta. Trello je inspirisan izgledom table i organizovan je po karticama. Podseća pomalo na Pinterest, koji vam uz to pomaže da uspešno obavljate posao i da ne gubite vreme.

Rešenja slična njemu su: Stormboard, MeisterTask, Casual.pm.

Basecamp

Kako vaš tim raste, stičete nove klijente i radite na više projekata, veoma je važno da pronađete način da upravljate kako projektima, tako i zaposlenima. Basecamp je veoma poznata aplikacija koja se naširoko koristi za upravljanje projektima i timovima. Neke od dobrih alternativa su takođe: StrideApp, Asana, Slack.

Bez obzira na to da li preduzeće pokrećete od nule, gradite nov sektor uspešne organizacije ili tražite način da uložite u poslovne poduhvate, preduzetničke veštine i znanja su ključni za ostvarivanje vaše ambicije.

Izvor: GdeInvestirati/Telegraf
Previous Veća zarada: Uzgajanje životinja na otvorenom
Next Evro ojačao prema dolaru, najveća vrednost ruske rublje u ovoj godini, zlato pojeftinilo

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Fond za razvoj: Privrednicima odobreni novi krediti

Fond za privredni razvoj Srbije odobrio je još 29 kredita za početnike u poslovanju u ukupnom iznosu od 52,2 miliona dinara, od čega je bespovratnih sredstava 23,7 miliona dinara, a

Preduzetništvo 0 Comments

Osnovni marketing alati koje svaka firma treba da koristi

Direktor kompanije Azuqua, koja radi sa kompanijama kao što su General Motors i Starbucks, smatra da ovi marketing alati mogu da pomognu svakoj kompaniji da smisleno pretraži okean podataka.

Preduzetništvo 0 Comments

Početnici u biznisu oslobođeni od poreza od oktobra

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će od 1. oktobra početnici u biznisu biti oslobođeni od plaćanja poreza i doprinosa u godini osnivanja firme i narednoj.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply