UN: Izbori u Siriji za 18 meseci

UN: Izbori u Siriji za 18 meseci

Pod pokroviteljstvom UN u Siriji bi se za 18 meseci trebali održati izbori, rekao je za RIA Novosti specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija za Siriju, Staffan de Mistura.

“U Ženevi između 14. i 24. marta treba da budu održani pregovori o Siriji, čija će ključna tema biti kreiranje nove vlade, novi Ustav i održavanje izbora. Oni treba da se održe u roku od 18 meseci, počev od 14. marta”, rekao je de Mistura.

Prethodna runda pregovora prekinuta je u februaru prošle godine u Ženevi, zbog opšteg nezadovoljstva, uzrokovanog ruskim bombardovanjem Sirije, navela je agencija Frans pres.

Dogovor o primirju postignut je 27. februara i od tada se uglavnom poštuje.

Sirijske vlasti saopštile su da će poslati delegaciju u Ženevu, ali opozicija još o tome nije donela definitivnu odluku.

Sirijski predsednik Bashar al-Assad je krajem februara raspisao parlamentarne izbore za 13. april.

Asad je raspisao izbore pošto su SAD i Rusija objavile dogovor o prekidu neprijateljstva u Siriji.

Izvor:Agencije
Previous Željko Sertić: Uskoro javni poziv za Galeniku
Next Samsung predviđa budućnost televizije

You might also like

Geopolitika

Parlamentarna skupština NATO pozvala zemlje članice da se suprotstave Rusiji

Parlamentarna skupština NATO, koja danas završava trodnevno prolećno zasedanje u Tirani, zatražila je od zemalja članica da se suprotstave vojnoj odlučnosti Rusije i da bolje podele teret zajedničke odbrane.

Društvo

Nemačka zatvorila svoju ambasadu i školu u Ankari

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je ambasada u Ankari zatvorena zbog indicija o mogućem novom terorističkom napadu .

Geopolitika

Bundestag usvojio rezoluciju o genocidu nad Jermenima, Turska povukla ambasadora iz Nemačke

Nemački poslanici usvojili su danas gotovo jednoglasno rezoluciju kojom se turski masakr nad Jermenima u Prvom svetskom ratu priznaje kao genocid.