Twitter dodelom akcija pokušava zadržati zaposlene

Twitter dodelom akcija pokušava zadržati zaposlene

Tehnološke firme u Silicijskoj dolini izložene su ratovima oko zaposlenih i pritiscima tržišta, a analitičari veruju da će i druge kompanije slediti ovakvu praksu.

Twitter Inc. povećao je kompenzacijske pakete zaposlenima kako bi zaustavio odliv talenata. To bi mogle učiniti i druge tehnološke kompanije, a to bi moglo uzrokovati pad cena akcija.

U poslednjih mesec dana je Twitter je ponudio povlašćene akcije zaposlenima, od uprave do srednje rangiranih zaposlenih, tvrde upućeni, a prenosi Wall Street Journal.

Twitter ovim neobičnim postupkom, u kojem broj akcija dodeljenih zaposlenom zavisi od toga kada je počeo raditi u kompaniji, želi nadoknaditi vrednost koju su izgubili radeći u toj kompaniji, rekli su upućeni izvori.

foto: ljcm.com

foto: ljcm.com

Od jeseni kompanija zaposlenima isplaćuje i gotovinske bonuse od 50.000 do 200.000 dolara kao podsticaj da zadrži zaposlene sledećih šest meseci do godinu dana, reki su izvori bliski kompaniji.

Tim se pokazuje da Twitter želi smiriti nervozu zaposlenih zbog cene akcija, koje su pale oko 60 posto u poslednjih 12 meseci. Otkako je Jack Dorsey početkom oktobra imenovan za izvršnog direktora, akcije su na vrednosti izgubile oko trećinu, a ulagači su zabrinuti zbog stagnacije rasta broja korisnika. Dorsey je ubrzo nakon dolaska na položaj rekao da će oko trećine svojih akcija podeliti zaposlenima. Tu odluku još uvek moraju potvrditi akcionari.

Potez Twittera odražava situaciju ratova oko zaposlenih u Silicijskoj dolini i pritisake tržišta kojima su izloženi Twitter i druge tehnološke kompanije. Firmama poput LinkedIn Corp. i VMware Inc. takođe pada cena akcija pa su i one su povećale kompenzacijske i akcijske pakete zaposlenima. Analitičari veruju da će i druge kompanije slediti taj put.

Izvor: GdeInvestirati

Previous Kineska ulaganja u Evropu dostigla 23 milijardi dolara
Next Snažniji juan podržao rast cena akcija u azijsko-pacifičkom regionu

You might also like

Kompanije 0 Comments

Od juna Air Serbia leti za Ohrid

Naconalna avio-kompanija Air Serbia će uvesti tri leta nedeljno za Ohrid u junu 2016. godine, čime će značajno povećati nedeljnu frekventnost letova u okviru svoje regionalne mreže, saopštio je danas

Kompanije 0 Comments

Banke u Britaniji prošle “stres test”

Prvi put od kako je 2014. godine počela da sprovodi testiranje otpornosti banaka na niz potencijalnih ekonomskih šokova, Banka Engleske je saopštila da nijedna finansijska institucija u toj zemlji neće

Kompanije 0 Comments

Gorenje udvostručilo neto dobit u prvih šest meseci

Slovenačka Grupa Gorenje je u prvih šest meseci ove godine ostvarila 623,9 miliona EUR prihoda od prodaje, što je 7,3% više nego u istom periodu lani.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply