Kostić stigao do 92 odsto vlasništva u AIK banci

Kostić stigao do 92 odsto vlasništva u AIK banci

U ponudi za preuzimanje, okončanoj u sredu, MK grupa je kupila dodatnih 2,3 odsto običnih akcija AIK banke po ceni od 1.800 dinara po akciji. Nakon isteka ponude, MK poseduje nepunih 92 odsto običnih akcija ove banke čime je ovoj kompaniji omogućeno pravo  prinudnog otkupa preostalih akcija koje se nalaze u rukama manjinskih akcionara.

MK grupa je otkupila i 0,28 odsto prioritetnih kumulativnih akcija i 1,7 odsto prioritetnih konvertibilnih akcija AIK-a, pa sada poseduje 87,1 odsto odnosno 44,8 odsto akcija ovih klasa.

AIK banka je na kraju septembra prošle godine držala skoro šest odsto domaćeg tržišta sa aktivom vrednom 1,4 milijardu evra, dok je na ceni preuzimanja njena tržišna vrednost oko 130 miliona evra.

Izvor: WISEBroker.rs

Previous Grci očekuju rekordan broj turista do sada
Next Beogradska berza: Energoprojekt dobitnik dana uz skok cene od 2,1 posto

You might also like

Svetske berze

Wall Street: Potonule akcije Applea

Na Wall Streetu su u ponedeljak Dow Jones i S&P 500 indeks zabeležili najveći dnevni pad u pet meseci, skliznuvši s rekordnih nivoa, što je najviše posledica pada cene akcije Applea.

Berza

Alrosa: Prodaja dijamanata porasla skoro za trećinu na godišnjem nivou

Prodaja Alrosinih dijamanata u 2016. godini porasla je skoro za trećinu, što ukazuje na oporavak svetskog tržišta dragog kamenja, saopštila je kompanija.

Berza

Zagrebačka berza: Od 23 akcije iz CROBEX-a, njih petnaest “u zelenom” ove godine

Glavni indeks Zagrebačke berze u petak je zatvorio trgovanje na 1.808 poena, što je njegov najviši nivo u godinu dana.