Dinar bez promene prema evru, snažan rast u odnosu na dolar

Vrednost dinara neznatno je promenjena prema evru u odnosu na jučerašnji dan i zvanični srednji kurs danas iznosi 123,4463 dinara za evro.

Na mesečnom nivou dinar je prema evru oslabio za 0,6 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 2,0 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru pao za 1,5 odsto.

U odnosu na američku vrednost nacionalne valute je porasla 1,7 odsto te je zvanični srednji kurs danas 110,4467 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou slabiji za 1,6 odsto, dok je na godišnjem nivou dinar jači za 2,5 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 0,7 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa, Narodna banka Srbije juče je intervenisala prodajom 10 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu.

Od početka godine NBS je na deviznom tržištu prodala 470 miliona evra i kupila 10 miliona.

Previous Bajatović: Konsultantska kuća radi due diligence, nova strategija Srbijagasa
Next Beograd od turizma u januaru zaradio 33,6 miliona evra

You might also like

Svetske berze

Evropske berze: Cene akcija pale, ulagači suzdržani

Na evropskim berzama i u ponedeljak su cene akcija pale, nakon velikih gubitaka u petak, jer su ulagači suzdržani zbog odluke Britanaca o napuštanju Evropske unije.

Svetske berze

Kanada: Referentna kamata ostaje nepromenjena, nacionalna valuta ojačala

Kanadski dolar je ojačao na međunarodnim tržištima valuta nakon što je centralna banka Kanade (Bank of Canada) ostavila referentnu kamatu na postojećih 0,5%, ali je povećala svoju prognozu rasta za

Svetske berze

Finansijska tržišta očekuje “šokantno leto”

Ako je suditi po anketi koju je među fond-menadžerima globalnih investicionih fondova provela Bank of America Merrill Lynch, finansijska tržišta očekuje “šokantno leto”, donosi britanski The Telegraph.