Colgate ukida više od 3.200 radnih mesta

Colgate ukida više od 3.200 radnih mesta

Vrednost dolara u odnosu na korpu šest najvažnijih svetskih valuta porasla je u proteklih godinu dana oko 9 posto.

Colgate-Palmolive ukinuće više radnih mesta nego što je prvotno planirano jer se taj najveći svetski proizvođač pasta za zube, kao i mnoge druge kompanije, suočava s teškim makroekonomskim uslovima.

Ta je firma u četvrtak poručila da će program restrukturiranja produžiti do kraja 2017. godine, a ukinuće između 3.300 i 3.800 radnih mesta širom sveta.

Prema prvotnim planovima, restrukturiranje firme trebalo je završiti ove godine, a bez posla ostati između 2.700 i 3.200 radnika.

foto: unison.org.uk

foto: unison.org.uk

Međutim, najvećem svetskom proizvođaču pasta za zube šteti visok kurs dolara jer više od tri četvrtine svojih prihoda ostvaruje na tržištima izvan SAD-a, i to u vreme kada globalna ekonomija slabi, što izaziva i pad potražnje.

Vrednost dolara u odnosu na korpu šest najvažnijih svetskih valuta porasla je u proteklih godinu dana oko 9 posto.

Kako bi nadoknadio gubitke zbog visokog kursa dolara, Colgate je prošle godine povećao cene svojih proizvoda, no to je izazvalo pad prodaje u pojedinim regijama, na primer Latinskoj Americi, jednom od najvećih tržišta te kompanije.

Colgate je poručio i da će povećati troškove restrukturiranja na 1,4 do 1,59 milijardi dolara do kraja 2017. godine, dok je prvobitno planirao troškove između 1,28 i 1,44 milijarde.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Savet Evrope: Bez odlaganja isplatiti staru deviznu štednju kod Ljubljanske banke, Invest banke, Beobanke i drugih
Next Željko Sertić: Uskoro javni poziv za Galeniku

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

Moguća saradnja dva giganta: Clemens Tönnies posetio Industriju mesa Matijević

Vlasnik najveće nemačke mesne industrije Tönnies posetio je Industriju mesa Matijević zbog potencijalne saradnje.

Kompanije 0 Comments

Intel ulaže 7 milijardi dolara u domaće tržište

Intelov glavni izvršni direktor Brian Krzanich je na sastanku s američkim predsednikom Trumpom najavio kako će njegova kompanija uložiti 7 milijardi dolara u novu fabriku u Arizoni.

Kompanije 0 Comments

Tender za Galeniku produžen do 27. jula

Rok za podnošenje prijava za učešće na tenderu za kupovinu 25 odsto kapitala farmaceutske kompanije Galenika iz Beograda danas je ponovo produžen do 27. jula.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply