Colgate ukida više od 3.200 radnih mesta

Colgate ukida više od 3.200 radnih mesta

Vrednost dolara u odnosu na korpu šest najvažnijih svetskih valuta porasla je u proteklih godinu dana oko 9 posto.

Colgate-Palmolive ukinuće više radnih mesta nego što je prvotno planirano jer se taj najveći svetski proizvođač pasta za zube, kao i mnoge druge kompanije, suočava s teškim makroekonomskim uslovima.

Ta je firma u četvrtak poručila da će program restrukturiranja produžiti do kraja 2017. godine, a ukinuće između 3.300 i 3.800 radnih mesta širom sveta.

Prema prvotnim planovima, restrukturiranje firme trebalo je završiti ove godine, a bez posla ostati između 2.700 i 3.200 radnika.

foto: unison.org.uk

foto: unison.org.uk

Međutim, najvećem svetskom proizvođaču pasta za zube šteti visok kurs dolara jer više od tri četvrtine svojih prihoda ostvaruje na tržištima izvan SAD-a, i to u vreme kada globalna ekonomija slabi, što izaziva i pad potražnje.

Vrednost dolara u odnosu na korpu šest najvažnijih svetskih valuta porasla je u proteklih godinu dana oko 9 posto.

Kako bi nadoknadio gubitke zbog visokog kursa dolara, Colgate je prošle godine povećao cene svojih proizvoda, no to je izazvalo pad prodaje u pojedinim regijama, na primer Latinskoj Americi, jednom od najvećih tržišta te kompanije.

Colgate je poručio i da će povećati troškove restrukturiranja na 1,4 do 1,59 milijardi dolara do kraja 2017. godine, dok je prvobitno planirao troškove između 1,28 i 1,44 milijarde.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Savet Evrope: Bez odlaganja isplatiti staru deviznu štednju kod Ljubljanske banke, Invest banke, Beobanke i drugih
Next Željko Sertić: Uskoro javni poziv za Galeniku

You might also like

Kompanije 0 Comments

Komisija odobrila koncentraciju kompanija He Steel i “Železare Smederevo”

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je koncentraciju između kineske kompanije He Steel i “Železare Smederevo”, navodi se u saopštenju.

Kompanije 0 Comments

C&A pada u ruke Kineza

Vlasnici evropskog modnog lanca C&A razmatraju mogućnost prodaje te kompanije kineskom investitoru, navodi nemački nedeljnik “Špigel”.

Saobraćaj 0 Comments

Air Serbia pojačava zimski red letenja

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia povećaće broj destinacija ka kojima će leteti tokom zimske sezone u odnosu na prošlu godinu kada je mreža ove kompanije pretrpela značajnu redukciju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply