Colgate ukida više od 3.200 radnih mesta

Colgate ukida više od 3.200 radnih mesta

Vrednost dolara u odnosu na korpu šest najvažnijih svetskih valuta porasla je u proteklih godinu dana oko 9 posto.

Colgate-Palmolive ukinuće više radnih mesta nego što je prvotno planirano jer se taj najveći svetski proizvođač pasta za zube, kao i mnoge druge kompanije, suočava s teškim makroekonomskim uslovima.

Ta je firma u četvrtak poručila da će program restrukturiranja produžiti do kraja 2017. godine, a ukinuće između 3.300 i 3.800 radnih mesta širom sveta.

Prema prvotnim planovima, restrukturiranje firme trebalo je završiti ove godine, a bez posla ostati između 2.700 i 3.200 radnika.

foto: unison.org.uk

foto: unison.org.uk

Međutim, najvećem svetskom proizvođaču pasta za zube šteti visok kurs dolara jer više od tri četvrtine svojih prihoda ostvaruje na tržištima izvan SAD-a, i to u vreme kada globalna ekonomija slabi, što izaziva i pad potražnje.

Vrednost dolara u odnosu na korpu šest najvažnijih svetskih valuta porasla je u proteklih godinu dana oko 9 posto.

Kako bi nadoknadio gubitke zbog visokog kursa dolara, Colgate je prošle godine povećao cene svojih proizvoda, no to je izazvalo pad prodaje u pojedinim regijama, na primer Latinskoj Americi, jednom od najvećih tržišta te kompanije.

Colgate je poručio i da će povećati troškove restrukturiranja na 1,4 do 1,59 milijardi dolara do kraja 2017. godine, dok je prvobitno planirao troškove između 1,28 i 1,44 milijarde.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Savet Evrope: Bez odlaganja isplatiti staru deviznu štednju kod Ljubljanske banke, Invest banke, Beobanke i drugih
Next Željko Sertić: Uskoro javni poziv za Galeniku

You might also like

Kompanije 0 Comments

Michael Kors zatvara preko 100 radnji nakon gubitka u prvom kvartalu

Američki proizvođač luksuznih proizvoda Michael Kors objavio je razočaravajuće rezultate za poslednji kvartal 2017. godine, koji su na jučerašnjem trgovanju oborili vrednost njegovih akcija za više od 8%.

Industrija 0 Comments

Prodaje je fabrika stakla Zvezda iz Zemuna

Stečajni upravnik Fabrike za obradu stakla Zvezda iz Zemuna oglasio je prodaju nepokretne i pokretne imovine stečajnog dužnika, javnim nadmetanjem.

Najvažnije vesti 0 Comments

Fond ICD iz Dubaija preuzima aerodrom u Tivtu

Državni investicijski fond Dubaija ICD, inače, novi vlasnik elitnog nautičko-turističkog centra “Porto Montenegro”, trebalo bi da preuzme aerodrom u Tivtu, pišu “Vijesti”.  

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply