Colgate ukida više od 3.200 radnih mesta

Colgate ukida više od 3.200 radnih mesta

Vrednost dolara u odnosu na korpu šest najvažnijih svetskih valuta porasla je u proteklih godinu dana oko 9 posto.

Colgate-Palmolive ukinuće više radnih mesta nego što je prvotno planirano jer se taj najveći svetski proizvođač pasta za zube, kao i mnoge druge kompanije, suočava s teškim makroekonomskim uslovima.

Ta je firma u četvrtak poručila da će program restrukturiranja produžiti do kraja 2017. godine, a ukinuće između 3.300 i 3.800 radnih mesta širom sveta.

Prema prvotnim planovima, restrukturiranje firme trebalo je završiti ove godine, a bez posla ostati između 2.700 i 3.200 radnika.

foto: unison.org.uk

foto: unison.org.uk

Međutim, najvećem svetskom proizvođaču pasta za zube šteti visok kurs dolara jer više od tri četvrtine svojih prihoda ostvaruje na tržištima izvan SAD-a, i to u vreme kada globalna ekonomija slabi, što izaziva i pad potražnje.

Vrednost dolara u odnosu na korpu šest najvažnijih svetskih valuta porasla je u proteklih godinu dana oko 9 posto.

Kako bi nadoknadio gubitke zbog visokog kursa dolara, Colgate je prošle godine povećao cene svojih proizvoda, no to je izazvalo pad prodaje u pojedinim regijama, na primer Latinskoj Americi, jednom od najvećih tržišta te kompanije.

Colgate je poručio i da će povećati troškove restrukturiranja na 1,4 do 1,59 milijardi dolara do kraja 2017. godine, dok je prvobitno planirao troškove između 1,28 i 1,44 milijarde.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Savet Evrope: Bez odlaganja isplatiti staru deviznu štednju kod Ljubljanske banke, Invest banke, Beobanke i drugih
Next Željko Sertić: Uskoro javni poziv za Galeniku

You might also like

Alphabet zabeležio snažan rast prihoda, kazna iz EU srezala profit

Matična kompanija Google-a, Alphabet, objavila je rezultate poslovanja za drugi kvartal koji su doneli veliki pad profita usled rezervisanja od 2,74 milijarde dolara nastalih na ime kazne koje je evropsko

Kompanije 0 Comments

Samsungov patent: Ugrađena kamera u kontaktna sočiva

Ako je suditi po Samsungu, čeka nas budućnost kakvu smo gledali u filmovima.

Kompanije 0 Comments

Boeing otpušta 4500 radnika

Kompanija Boeing, jedan od vodećih svetskih proizvođača aviona, do sredine godine planira da otpusti više od 4500 ljudi kako bi smanjila troškove.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply