Beogradska berza: Energoprojekt dobitnik dana uz skok cene od 2,1 posto

Beogradska berza: Energoprojekt dobitnik dana uz skok cene od 2,1 posto

Poslednji dan u trgovačkoj sedmici protekao je u dominaciji Energoprojekt holdinga (ENHL), dok je tržište akcija mereno indeksom Belex15 skočilo 0,4% na 598,4 poena. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 140,6 miliona RSD (1,14 miliona EUR).

Energoprojekt je bio ubedljivo najprometnija akcija sa realizacijom od 119,6 miliona RSD po prosečnoj ceni od 971 RSD što je 2,1% više u odnosu na juče. Najveći deo prometa ostvaren je u samoj jednoj transakciji na nivou od 970 RSD, kada je isprometovano 1,1% od ukupnog broja akcija, dok je dnevni maksimum dostizan na nivou od 1.000 RSD.

Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) je zabeležio solidan promet od 5,3 miliona RSD po prosečnoj ceni od 940 RSD, dok je Naftna industrija Srbije (NIIS) uz trgovanje od 2,7 miliona RSD porasla 0,9% na 580 RSD. I danas je nastavljen uzlazni trend ove najlikvidnije hartije domaćeg tržišta koja je tokom proteklih osam dana dobila na vrednosti 7,6%. AIK banka (AIKB), koja je juče saopštila da je većinski vlasnik putem javne ponude stigao nadomak 92% akcija, ostvarila je promet od 5,9 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.801 RSD.

Odlično trgovanje od nepuna četiri miliona RSD po prosečnoj ceni od 5.120 RSD registrovao je Imlek (IMLK), dok su gubitnici bile prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) i Komercijalne banke (KMBNPB) koje su pale 16,9% odnosno 13,1%. Komercijalna banka je danas najavila da će u utorak, 15. marta, objaviti finansijski izveštaj za prošlu godinu.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Previous Kostić stigao do 92 odsto vlasništva u AIK banci
Next Kada će automobili sa električnim pogonom biti masovno prihvaćeni?

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: S&P i Dow Jones zabeležili pad, Nasdaq skok

Na Wall Streetu su u ponedeljak S&P 500 i Dow Jones pali, ponajviše zbog pada cena akcija u energetskom i financijskom sektoru, dok je Nasdaq indeks dostigao novi rekordni nivo. 

Beogradska berza: Indeksi skočili, promet odličan

Poslednji dan u sedmici doneo je odličan promet uz blagi rast berzanskih indeksa.

Produktna berza: Izveštaj Američkog ministarstva poljoprivrede podigao cene na srpskom tržištu

Ukupni promet robe na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove je nedelje iznosio je 525 tona robe što je 2,5 puta veći promet u odnosu na prethodnu sedmicu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply