Otkazano saslušanje Vojislava Šešelja, lider radikala zapalio zastave EU i NATO

Otkazano saslušanje Vojislava Šešelja, lider radikala zapalio zastave EU i NATO

Viši sud u Beogradu saopštio je da je otkazano za danas najavljeno saslušanje predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja u postupku za njegovo izručenje Haškom tribunalu.

Sudija za prethodni postupak Odeljenja za ratne zločine otkazao je saslušanje Šešelja iz procesnih razloga, o čemu je lider SRS-a obavešten juče u ranim popodnevnim časovima.

Novi datum saslušanja biće naknadno određen, naveo je Sud. Šešelj je ranije rekao da će se odazvati pozivu Višeg suda.

Haški tribunal najavio je da će 31. marta doneti presudu Šešelju i naložio Vladi Srbije da obezbedi njegovo prisustvo na izricanju presude. Šešelj je više puta ponovio da neće dobrovoljno otići u Hag.

Šešelj zapalio zastaveLider radikala zapalio zastave EU i NATO

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj je došao u Viši sud u Beogradu ali ga obezbeđenje nije pustilo u zgradu jer je saslušanje u postupku za njegovo izručenje Haškom tribunalu otkazano.

Ispred zgrade u Ustaničkoj ulici okupilo se stotinak pristalica SRS kojima je Šešelj pročitao pismo koje je dobio od suda, a u kome se navodi da su razlozi za odlaganje njegovog saslušanja to što iz Haškog tribunal nije stigao odgovor na određena proceduralna pitanja upućena od strane Srbije.

Saslušanje će biti zakazano kad odgovori stignu.

Šešelj je u znak protesta na stepenicama na ulazu Specijalnog suda zapalio zastave EU i NATO i ponovio da dobrovoljno neće otići u Hag.

Rekao je da će se radikali boriti svim sredstvima i da troje funkcionera SRS ne odu Hag, koji je tražio njihovo hapšenje i izručenje.

Izvor:N1
Previous Azijske berze: Indeksi u plusu zbog popuštanja monetarne politike
Next Skok Kanadskog deficita

You might also like

Društvo 0 Comments

Ikea izdala poseban katalog bez žena za prodavnice u Izraelu

Švedska Ikea, koja ima tri prodavnice u Izraelu, izdala je poseban katolog bez fotografija žena kako bi ga prilagodila ultraortodoksnim Jevrejima.

Makroekonomija 0 Comments

Sjedinjene Države: Tempo zapošljavanja usporio u avgustu

Tempo zapošljavanja u Sjedinjenim Državama naglo je usporio, pokazuju danas objavljeni podaci američkog Ministarstva rada.

Društvo 0 Comments

Državne apoteke duguju 18,5 miliona evra

Zbog ukupnog duga od 18,5 miliona evra koji 24 državne apoteke u Srbiji duguju za lekove i medicinska sredstva, kao i zbog neplaćanja dobavljačima, apoteke su u ozbiljnoj opasnosti da postanu nelikvidne

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply