“Dolazak Lidla je izazov za Moje brendove”

“Dolazak Lidla je izazov za Moje brendove”

Dolazak nemačkog trgovinskog lanca Lidl ne predstavlja pretnju već način da kompanija Moji brendovi još bolje pozicionira svoje proizvode.

To je izjavila direktorka korporativnih i regulatornih poslova kompanije Moji brendovi Svetlana Glumac koja u svom sastavu ima četiri vodeća brenda u Srbiji – Imlek, Bambi, Knjaz Miloš i Mlekaru Subotica.

Ona je u startu odbacila mogućnost da će, sa stanovišta konkurentnosti, dolazak Lidla u Srbiju biti izazov za Moje brendove, kao što je Ljerka Puljić iz hrvatskog Agrokora rekla da je to izazov za njihovu kompaniju.

“Puljić je to rekla iz perspektive njihovog ritejla, koji se tamo zove Konzum, a kod nas je to Idea. Verujem da se i kod nas u Srbiji neki plaše, jer je to prava konkurencija. Međutim, za ‘Moje brendove’ nije nikakva konkurencija, već način da što bolje plasiramo naše proizvode i da se ritejl na srpskom tržištu bori da svojim dobavljačima pruži bolje uslove“, objasnila je Glumac.

Ona je uverena da će ta kompanija dolaskom samo profitirati, a nikako izgubiti.

“Mi smo lider u regionu i ne plašimo se konkurencije. Gledamo na konkurentnost kao na nešto vrlo podsticajno”, rekla je Glumac.

Prema njenim rečima, Moji brendovi ulažu u dobar menadžment, inovacije i nove tehnologije, što ih samo čini boljim.

Govoreći o investicijama te kompanije, ona je istakla dve velike investicije krajem prošle godine, od kada su Moji brendovi to i postali, odnosno otkad je Danube Foods grupa prodata investicionom fondu Mid Europa Partners.

“Imali smo veliku investiciju od 10 miliona evra u Bambi, u novi proizvodni pogon “plazme” i to je jedina takva fabrika u jugoistočnoj Evropi. A kada je reč o mlekarskoj industriji, uložli smo u Mlekaru Subotica u proizvodnju sira. Naši tvrdi sirevi se dobro izvoze u Rusiju, pa smo uložili u novu proizvodnu liniju za sir”, rekla je Glumac.

Izvor: Tanjug
Previous Sertić: Uskoro javni poziv za Galeniku
Next Ingvar Kamprad: Oblačim se na buvljaku

You might also like

Kompanije 0 Comments

Halkbank ostvario dobit u prvom kvartalu od 208 miliona dinara

Halkbank, koji posluje pod kontrolom istoimene turske banke, zabeležio je u prvom tromesečju ove godine bruto dobit od 208,5 miliona dinara u odnosu na minus od 71,9 miliona dinara registrovan

Kompanije 0 Comments

Amazon: Kazna zbog nelegalne prodaje preko aplikacija

Vrhovni sud SAD doneo je u utorak odluku u kojoj stoji da je internet kompanija ilegalno naplaćivala proizvode koji su kupovani putem aplikacija, bez znanja ljudi.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

EPS uvezao struju za 42 miliona evra

U prvom tromesečju ove godine javno preduzeće “Elektroprivreda Srbije” uvezlo je 848 miliona kilovat-sati električne energije, što je platilo 42 miliona evra.

1 Comment

Leave a Reply