“Dolazak Lidla je izazov za Moje brendove”

“Dolazak Lidla je izazov za Moje brendove”

Dolazak nemačkog trgovinskog lanca Lidl ne predstavlja pretnju već način da kompanija Moji brendovi još bolje pozicionira svoje proizvode.

To je izjavila direktorka korporativnih i regulatornih poslova kompanije Moji brendovi Svetlana Glumac koja u svom sastavu ima četiri vodeća brenda u Srbiji – Imlek, Bambi, Knjaz Miloš i Mlekaru Subotica.

Ona je u startu odbacila mogućnost da će, sa stanovišta konkurentnosti, dolazak Lidla u Srbiju biti izazov za Moje brendove, kao što je Ljerka Puljić iz hrvatskog Agrokora rekla da je to izazov za njihovu kompaniju.

“Puljić je to rekla iz perspektive njihovog ritejla, koji se tamo zove Konzum, a kod nas je to Idea. Verujem da se i kod nas u Srbiji neki plaše, jer je to prava konkurencija. Međutim, za ‘Moje brendove’ nije nikakva konkurencija, već način da što bolje plasiramo naše proizvode i da se ritejl na srpskom tržištu bori da svojim dobavljačima pruži bolje uslove“, objasnila je Glumac.

Ona je uverena da će ta kompanija dolaskom samo profitirati, a nikako izgubiti.

“Mi smo lider u regionu i ne plašimo se konkurencije. Gledamo na konkurentnost kao na nešto vrlo podsticajno”, rekla je Glumac.

Prema njenim rečima, Moji brendovi ulažu u dobar menadžment, inovacije i nove tehnologije, što ih samo čini boljim.

Govoreći o investicijama te kompanije, ona je istakla dve velike investicije krajem prošle godine, od kada su Moji brendovi to i postali, odnosno otkad je Danube Foods grupa prodata investicionom fondu Mid Europa Partners.

“Imali smo veliku investiciju od 10 miliona evra u Bambi, u novi proizvodni pogon “plazme” i to je jedina takva fabrika u jugoistočnoj Evropi. A kada je reč o mlekarskoj industriji, uložli smo u Mlekaru Subotica u proizvodnju sira. Naši tvrdi sirevi se dobro izvoze u Rusiju, pa smo uložili u novu proizvodnu liniju za sir”, rekla je Glumac.

Izvor: Tanjug
Previous Sertić: Uskoro javni poziv za Galeniku
Next Ingvar Kamprad: Oblačim se na buvljaku

You might also like

Najvažnije vesti

Mercator prodao tržni centar u Beogradu za 46 miliona evra

Mercator je izvestio da je beogradskoj kompaniji Retail Center prodao tržni centar u Beogradu za 46 miliona evra.

Industrija

Prošlogodišnja neto dobit Gorenja 8,4 miliona evra

Slovenački proizvođač aparata za domaćinstvo Gorenje prošle godine je ostvario 8,43 miliona evra neto dobiti, objavio je u petak koncern iz Velenja, čiji je gubitak u 2015. godini iznosio 8 miliona

Kompanije

U EPS-u, Resavici i Železnicama 6.500 radnika tehnološki višak, otpremnine 190-460 evra

U tri javna preduzeća, Elektroprivredi Srbije (EPS), Resavici i Železnicama Srbije, oko 6.500 radnika biće tehnološki višak kojima je ponuđen socijalni program u iznosu od 190 do 460 evra po