Snažan rast industrijske proizvodnje u Nemačkoj

Snažan rast industrijske proizvodnje u Nemačkoj

Nemačka industrijska proizvodnja snažno je porasla u januaru, pokazujući da je motor razvoja najveće evropske privrede počeo 2016. s čvrstim performansama.

I to uprkos finansijskim previranjima koja su demoralisala poslovanje.

Proizvodnja u nemačkoj industriji skočila je za 3,3 odsto u januaru na mesečnom nivou, pokazali su podaci Ministarstva ekonomije, nadmašivši prosečnu prognozu analitičara u Reutersovoj anketi za 0,5 procenata, prenosi britanska novinska agencija.

Proizvodnja kapitalnih dobara je bila posebna svetla tačka, budući da je sa proizvodnih traka u Nemačkoj u januaru izašlo 5,3 odsto više tih proizvoda nego u prethodnom mesecu.

Građevinski sektor je takođe zabeležio visok rast od 7,0 procenata na mesečnom nivou, naveo je Reuters.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Kritika, neuspeh, razočarenje: Kako se uspešni ljudi nose sa njima
Next Mleko poput nafte: Rast proizvodnje i pad cena

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Svetska banka: Plaćanje poreza u Srbiji olakšano

Plaćanje poreza u Srbiji je lakše nego pre pet godina, zahvaljujući primeni novih tehnologija, ali ima prostora za dalje unapređenje, ocenjeno je u novom izveštaju konusltanske kuće PwC i Grupe

Makroekonomija 0 Comments

Standard&Poor′s snizila kreditni rejting Kine

Agencija Standard&Poor′s (S&P) snizila je u četvrtak kreditni rejting Kine zbog rizika povezanih s rastućim javnim dugom, dodajući ujedno kako dugoročni izgledi za drugu svetsku ekonomiju ostaju stabilni.

Makroekonomija 0 Comments

Britanski poslodavci pesimistični u pogledu ekonomske situacije u zemlji

Poverenje britanskih poslodavaca u ekonomiju oštro je opalo posle glasanja Britanaca za izlazak iz Evropske unije, što nagoveštava pad potrošnje, investicija i izvoza, pokazuje najnoviji izveštaj kompanije za istraživanje tržišta

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply