Snažan rast industrijske proizvodnje u Nemačkoj

Snažan rast industrijske proizvodnje u Nemačkoj

Nemačka industrijska proizvodnja snažno je porasla u januaru, pokazujući da je motor razvoja najveće evropske privrede počeo 2016. s čvrstim performansama.

I to uprkos finansijskim previranjima koja su demoralisala poslovanje.

Proizvodnja u nemačkoj industriji skočila je za 3,3 odsto u januaru na mesečnom nivou, pokazali su podaci Ministarstva ekonomije, nadmašivši prosečnu prognozu analitičara u Reutersovoj anketi za 0,5 procenata, prenosi britanska novinska agencija.

Proizvodnja kapitalnih dobara je bila posebna svetla tačka, budući da je sa proizvodnih traka u Nemačkoj u januaru izašlo 5,3 odsto više tih proizvoda nego u prethodnom mesecu.

Građevinski sektor je takođe zabeležio visok rast od 7,0 procenata na mesečnom nivou, naveo je Reuters.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Kritika, neuspeh, razočarenje: Kako se uspešni ljudi nose sa njima
Next Mleko poput nafte: Rast proizvodnje i pad cena

You might also like

Makroekonomija

Muamer Zukorlić pozvao arapske investitore da ulažu u Srbiju

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, Muamer Zukorlić pozvao je investitore iz arapskih zemalja da iskoriste pozitivnu klimu za ulaganje u Srbiji.

Makroekonomija

Christine Lagarde: Brexit je rizik po svetsku ekonomiju

Potencijalni izlazak Britanije iz Evropske unije predstavlja rizik po već slabu svetsku ekonomiju, izjavila je direktorka MMF-a Christine Lagarde.

Makroekonomija

UniCredit podigao prognozu rasta BDP-a Srbije za 2017. na 3%

UniCredit banka je povećala prognozu ekonomskog rasta Srbije za tekuću na 3%, što je 0,6 procentnih poena više u odnosu na prethodnu prognozu iz septembra.