Makedonija: 2.25 milijardi evra deviznih rezervi

Makedonija: 2.25 milijardi evra deviznih rezervi

Ukupne devizne rezerve Makedonije na kraju februara dostigle su 2,25 milijardi evra, podaci su Narodne banke Makedonije.

Devizne rezerve u februaru, u odnosu na januar, uvećane su za 6,5 miliona evra, dok su u odnosu na februar 2015. godine smanjene za 77,3 miliona evra. Državno monetarno zlato na kraju februara vredelo je 245 miliona evra ili 22,3 miliona evra više u odnosu na prethodni mesec.

Najveći deo ukupnih deviznih rezervi čine hartije od vrednosti, koje su na kraju februara ove godine vredile 1,7 milijardi evra.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Decenijama živeli u palati za 5 evra mesečno
Next Top 10 zemalja koje gomilaju zlato

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

IHS Markit: Evrozona uzletela nezapamćenim tempom

Privredni rast 19 zemalja evrozone ubrzao je u aprilu po najvećoj stopi u šest godina, pokazuje istraživanje kompanije za finansijske informacije IHS Markit.

Geopolitika 0 Comments

Katalonska kriza Špance koštala milijardu evra

Destabilizovane su investicije, iz Katalonije je sedište povuklo najmanje 3.000 kompanija i banaka, hiljade ljudi je ostalo bez posla, pao je turizam. 

Makroekonomija 0 Comments

Recesija u Rusiji: Indeks poverenja potrošača na najnižem nivou u poslednjih 10 godina

Poverenje potrošača u Rusiji je u prvom kvartalu ove godine palo na 63 poena, što je naniži nivo od početka merenja ovih podataka u 2005. godini, prema podacima međunarodne istraživačke

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply