Makedonija: 2.25 milijardi evra deviznih rezervi

Makedonija: 2.25 milijardi evra deviznih rezervi

Ukupne devizne rezerve Makedonije na kraju februara dostigle su 2,25 milijardi evra, podaci su Narodne banke Makedonije.

Devizne rezerve u februaru, u odnosu na januar, uvećane su za 6,5 miliona evra, dok su u odnosu na februar 2015. godine smanjene za 77,3 miliona evra. Državno monetarno zlato na kraju februara vredelo je 245 miliona evra ili 22,3 miliona evra više u odnosu na prethodni mesec.

Najveći deo ukupnih deviznih rezervi čine hartije od vrednosti, koje su na kraju februara ove godine vredile 1,7 milijardi evra.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Decenijama živeli u palati za 5 evra mesečno
Next Top 10 zemalja koje gomilaju zlato

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Guvernerka NBS: Dinar jak, kurs ostaje stabilan

Prioritet Narodne banke Srbije i u narednom periodu biće nastavak odgovorne politike na ostvarivanju osnovnih ciljeva – niske i stabilne inflacije i finansijske stabilnosti, u korist svih građana i privrede,

Makroekonomija 1Comments

Šta Kina namerava da uradi da bi povećala produktivnost?

Privredni razvoj u Kini doprineo je višim troškovima radne snage, pa će zbog povećanja produktivnosti u narednim godinama mnoge poslove preuzimati industrijski roboti.

Makroekonomija 0 Comments

Visoki spoljnotrgovinski deficit Crne Gore

Crna Gora je u prošloj godini imala veliki spoljnotrgivinski deficit s uvozom koji je bio šest puta veći od izvoza, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply