Makedonija: 2.25 milijardi evra deviznih rezervi

Makedonija: 2.25 milijardi evra deviznih rezervi

Ukupne devizne rezerve Makedonije na kraju februara dostigle su 2,25 milijardi evra, podaci su Narodne banke Makedonije.

Devizne rezerve u februaru, u odnosu na januar, uvećane su za 6,5 miliona evra, dok su u odnosu na februar 2015. godine smanjene za 77,3 miliona evra. Državno monetarno zlato na kraju februara vredelo je 245 miliona evra ili 22,3 miliona evra više u odnosu na prethodni mesec.

Najveći deo ukupnih deviznih rezervi čine hartije od vrednosti, koje su na kraju februara ove godine vredile 1,7 milijardi evra.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Decenijama živeli u palati za 5 evra mesečno
Next Top 10 zemalja koje gomilaju zlato

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Fitch srezao kreditni rejting Katara

Agencija Fitch je snizila kreditni rejting Katara na AA-, navodeći kao razlog mali napredak u pravcu okončanja embarga protiv tog emirata, koji su uvele susedne zemlje Persijskog zaliva predvođene Saudijskom

Najvažnije vesti 0 Comments

Srbija: Prosečna novembarska neto plata 45.767 dinara

Prosečna neto zarada isplaćena u Srbiji u novembru 2016. iznosila je 45.767 dinara (372 evra), i nominalno je bila veća za 1,1 odsto, a realno za 1,2 procenta od oktobarske,

Makroekonomija 0 Comments

Banke “isušuju” državne kase preko poreskih rajeva u kojima često nemaju nijednog zaposlenog

Najveće evropske banke “isušuju” državne kase sklanjajući milijarde u “poreske rajeve”, prenose evropski mediji rezultate istraživanja međunarodne humanitarne organizacije Oxfam.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply