Yumco ostvario dobit posle 20 godina

Yumco ostvario dobit posle 20 godina

Yumco iz Vranja jedna je od retkih firmi u restruktuiranju koja je na kraju 2015. ostvarila dobit.

Predsednik Nadzornog odbora u toj kompaniji Branislav Popović kaže da “to što je ostvarena dobit od 8,7 miliona dinara nije veliko”, ali ova kompanija u poslednjih 20 godina nije ostvarila ni jedan dinar dobiti.

Ova dobit prema njegovim rečima ne znači ništa” dok se ne reše sva dugovanja kompanije iz prethodnog perioda, ali je to ipak “dokaz da firma realno može da radi i da živi svoj samostalni život”.

On je naveo da se najveći deo poslovanja kompanije Yumco u prethodnoj godini odnosio na šivenje kompleta uniformi, ne samo za Vojsku Srbije već i za vojske Finske, Austrije, Nemačke, Švajcarske, Poljske, Italije i Makedonije, ali i za šivenje jakni za englesko tržište, što su poslovi koji su toj kompaniji obezbedili ukupno oko 12 miliona evra.

“Mi očekujemo da nas država sagleda na drugi način, za razliku od drugih firmi koje imaju problema sa nedostatkom posla i nemaju kome da prodaju svoje proizvode mi imamo i prodaju i tržište i mnogo su veće šanse da Jumko opstane kao celina i da se proces privatizacije završi uspešno”, rekao je Popović.

On je naveo da se svi zaposleni u Yumco nadaju da će proces privatizacije biti završen uspešno i da će biti sačuvana sva realno potrebna radna mesta.

Yumco ima ukupno 1.332 radnika, od kojih je 1.017 stalno zaposlenih.

Izvor: Beta
Previous U Beču odeća 300 RSD, kod nas nekoliko puta skuplja
Next Dinar ojačao 0,1 odsto, kurs 123,30 dinara za evro

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Moody’s preuzima Bureau van Dijk

Agencija za kreditni rejting Moody’s kupuje holandsku finansijsku kompaniju Bureau van Dijk za oko3,3 milijarde dolara.

Reciklažom starih uređaja od zlata, srebra i bakra Apple zaradio preko 40 miliona dolara

Na koje sve načine Apple zarađuje novac, može se videti iz njihovog godišnjeg ekološkog izveštaja koji se pojavio na internetu.

Transport 0 Comments

Turski kargo voz saobraćaće kroz Srbiju umesto preko Rumunije

Turska kompanija Turkrail iz Istanbula odlučila je da otpremi prvi kontejnerski voz kroz Srbiju, umesto dosadašnjeg konkurentnog pravca koji vodi preko Rumunije, saopštila je kompanija za železnički prevoz robe Srbija

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply