Yumco ostvario dobit posle 20 godina

Yumco ostvario dobit posle 20 godina

Yumco iz Vranja jedna je od retkih firmi u restruktuiranju koja je na kraju 2015. ostvarila dobit.

Predsednik Nadzornog odbora u toj kompaniji Branislav Popović kaže da “to što je ostvarena dobit od 8,7 miliona dinara nije veliko”, ali ova kompanija u poslednjih 20 godina nije ostvarila ni jedan dinar dobiti.

Ova dobit prema njegovim rečima ne znači ništa” dok se ne reše sva dugovanja kompanije iz prethodnog perioda, ali je to ipak “dokaz da firma realno može da radi i da živi svoj samostalni život”.

On je naveo da se najveći deo poslovanja kompanije Yumco u prethodnoj godini odnosio na šivenje kompleta uniformi, ne samo za Vojsku Srbije već i za vojske Finske, Austrije, Nemačke, Švajcarske, Poljske, Italije i Makedonije, ali i za šivenje jakni za englesko tržište, što su poslovi koji su toj kompaniji obezbedili ukupno oko 12 miliona evra.

“Mi očekujemo da nas država sagleda na drugi način, za razliku od drugih firmi koje imaju problema sa nedostatkom posla i nemaju kome da prodaju svoje proizvode mi imamo i prodaju i tržište i mnogo su veće šanse da Jumko opstane kao celina i da se proces privatizacije završi uspešno”, rekao je Popović.

On je naveo da se svi zaposleni u Yumco nadaju da će proces privatizacije biti završen uspešno i da će biti sačuvana sva realno potrebna radna mesta.

Yumco ima ukupno 1.332 radnika, od kojih je 1.017 stalno zaposlenih.

Izvor: Beta
Previous U Beču odeća 300 RSD, kod nas nekoliko puta skuplja
Next Dinar ojačao 0,1 odsto, kurs 123,30 dinara za evro

You might also like

Trgovina 0 Comments

Milijardu dolara srpskoj privredi od kompanije Air Serbia

Prognoze britanske konsultantske kuće “Oxford iconomics” pokazuju da će u 2016. avio-kompanija Air Serbia podržati 100.000 radnih mesta u Srbiji.

Kompanije 0 Comments

Samsung ulaže 9 milijardi dolara u svoje poslovanje

Samsung Display je prema navodima, započeo veliko širenje svojih proizvodnih potencijala za OLED panele.

Najvažnije vesti 0 Comments

PwC anketa: Šta je najvažnije generalnim direktorima u Srbiji?

Šta generalni direktori velikih kompanija u Srbiji očekuju u narednim godinama, šta najviše utiče na uspeh njihovog poslovanja, na koja tržišta se fokusiraju i još neke odgovore naći ćete u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply