Yumco ostvario dobit posle 20 godina

Yumco ostvario dobit posle 20 godina

Yumco iz Vranja jedna je od retkih firmi u restruktuiranju koja je na kraju 2015. ostvarila dobit.

Predsednik Nadzornog odbora u toj kompaniji Branislav Popović kaže da “to što je ostvarena dobit od 8,7 miliona dinara nije veliko”, ali ova kompanija u poslednjih 20 godina nije ostvarila ni jedan dinar dobiti.

Ova dobit prema njegovim rečima ne znači ništa” dok se ne reše sva dugovanja kompanije iz prethodnog perioda, ali je to ipak “dokaz da firma realno može da radi i da živi svoj samostalni život”.

On je naveo da se najveći deo poslovanja kompanije Yumco u prethodnoj godini odnosio na šivenje kompleta uniformi, ne samo za Vojsku Srbije već i za vojske Finske, Austrije, Nemačke, Švajcarske, Poljske, Italije i Makedonije, ali i za šivenje jakni za englesko tržište, što su poslovi koji su toj kompaniji obezbedili ukupno oko 12 miliona evra.

“Mi očekujemo da nas država sagleda na drugi način, za razliku od drugih firmi koje imaju problema sa nedostatkom posla i nemaju kome da prodaju svoje proizvode mi imamo i prodaju i tržište i mnogo su veće šanse da Jumko opstane kao celina i da se proces privatizacije završi uspešno”, rekao je Popović.

On je naveo da se svi zaposleni u Yumco nadaju da će proces privatizacije biti završen uspešno i da će biti sačuvana sva realno potrebna radna mesta.

Yumco ima ukupno 1.332 radnika, od kojih je 1.017 stalno zaposlenih.

Izvor: Beta
Previous U Beču odeća 300 RSD, kod nas nekoliko puta skuplja
Next Dinar ojačao 0,1 odsto, kurs 123,30 dinara za evro

You might also like

Industrija 0 Comments

Vlada dala odobrenje za konverziju duga u kapital u Tigru

Vlada Republike Srbije, na sednici održanoj 13. septembra 2016, donela je Zaključak kojim se daje saglasnost da se dospela i nenaplaćena potraživanja Republike Srbije prema kompaniji Tigar po osnovu javnih

Kompanije 0 Comments

Pariz širi ruke finansijskim institucijama koje beže iz Londona

Francuski zvaničnici su u ozbiljnim pregovorima sa finansijskim institucijama koje žele da napuste London, u trenutku kada Britanija priprema izlazak iz EU.

Industrija 0 Comments

Fiat bi u slučaju Brexita proizvodnju prebacio u Austriju

U slučaju da dođe do istupanja Velike Birtanije iz EU, Fiat bi svoju proizvodnju iz Engleske mogao prebaciti u Austriju, najavio je šef Fiat-Chryslera (FCA) Sergio Marchionne.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply