RWE u Britaniji gasi 2.400 radnih mesta

RWE u Britaniji gasi 2.400 radnih mesta

Nemački energetski gigant RWE potvrdio je pad profita i u 2016. Njegova britanska filijala za isporuku električne energije planira ukidanje 2.400 radnih mesta.

“Kompanija planira nove korake za povećanje operativne efikasnosti, sa fokusom na konvencionalnu proizvodnju električne energije i na britanski ogranak koji planira sveobuhvatnu restrukturu poslovanja”, navodi se u saopštenju RWE-a, a prenosi agencija France press.

U odvojenom saopštenju, britanska filijala RWE-a, Npower, navela je da će otpustiti 2.400 radnika, pošto je prošle godine uknjižila veliki gubitak zbog jake konkurencije i pada prodaje.

Npauer, koji raspolaže ukupnom radnom snagom od 11.500 zaposlenih, saopštio je da je prošle godine imao “izuzetno razočaravajuće performanse”, zbog čega je doneta odluka da se do 2018. godine otpusti 2.400 radnika.

Na nivou grupacije, RWE je potvrdio preliminarne rezultate o poslovanju u 2015. godini, navodeći da je profit iz poslovanja grupacije pao za četiri odsto, na 3,8 milijardi evra, dok je neto profit smanjen za 12 odsto, na 1,1 milijardu evra.

Za tekuću godinu, RWE predviđa značajan pad profita, pri čemu će profit iz poslovanja, prema projekcijama, pasti na 2,8-3,1 milijardu evra, a prilagođeni neto profit na 500-700 miliona evra.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Beogradska berza: Nastavak rasta indeksa
Next EU: Grčki ratari vraćaju po 500 evra

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Španija: Stavljen katanac na najstariju nuklearnu elektranu

Vlada Španije saopštila je da će zatvoriti najstariju nuklearnu elektranu u toj zemlji zbog nedostatka podrške političkih partija i kompanija za njen dalji rad. 

KLM “Dream deals” promocija: Preko dvadeset letova po promotivnim cenama

Aviokompanija KLM objavila je promotivne letove u okviru “Dream deals” promocije. Letovi po promotivnim cenama do Lime, Montevidea i još dvadesetak drugih egzotičnih destinacija.

Kompanije 0 Comments

Imovina Agrokora manja za skoro 3 mlrd evra

Revidirani konsolidovani izveštaj Agrokor Grupe za 2016. i prethodne dve godine pokazao je da je imovina Agrokora manja za 21,7 milijardi kuna (oko 2,9 milijardi EUR) nego što su pokazivale

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply