RWE u Britaniji gasi 2.400 radnih mesta

RWE u Britaniji gasi 2.400 radnih mesta

Nemački energetski gigant RWE potvrdio je pad profita i u 2016. Njegova britanska filijala za isporuku električne energije planira ukidanje 2.400 radnih mesta.

“Kompanija planira nove korake za povećanje operativne efikasnosti, sa fokusom na konvencionalnu proizvodnju električne energije i na britanski ogranak koji planira sveobuhvatnu restrukturu poslovanja”, navodi se u saopštenju RWE-a, a prenosi agencija France press.

U odvojenom saopštenju, britanska filijala RWE-a, Npower, navela je da će otpustiti 2.400 radnika, pošto je prošle godine uknjižila veliki gubitak zbog jake konkurencije i pada prodaje.

Npauer, koji raspolaže ukupnom radnom snagom od 11.500 zaposlenih, saopštio je da je prošle godine imao “izuzetno razočaravajuće performanse”, zbog čega je doneta odluka da se do 2018. godine otpusti 2.400 radnika.

Na nivou grupacije, RWE je potvrdio preliminarne rezultate o poslovanju u 2015. godini, navodeći da je profit iz poslovanja grupacije pao za četiri odsto, na 3,8 milijardi evra, dok je neto profit smanjen za 12 odsto, na 1,1 milijardu evra.

Za tekuću godinu, RWE predviđa značajan pad profita, pri čemu će profit iz poslovanja, prema projekcijama, pasti na 2,8-3,1 milijardu evra, a prilagođeni neto profit na 500-700 miliona evra.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Beogradska berza: Nastavak rasta indeksa
Next EU: Grčki ratari vraćaju po 500 evra

You might also like

Industrija 0 Comments

Najveću evropsku čeličanu kupuje ArcelorMittal

Vodeći svetski proizvođač i trgovac čelikom, kompanija ArcelorMittal, podnela je zajedničku ponudu sa italijanskom korporacijom Marcegaglia za preuzimanje najveće evropske čeličane, italijanske Ilve.

Agrobiznis 2 Comments

Stočari na prekretnici: I potrošači zbunjeni niskim cenama mesa u trgovinama

Cena mesa na domaćem tržištu je toliko niska da su i potrošači zbunjeni. Stočari posluju ispod granice isplativosti. Šta se zapravo dešava?

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Usvojena Uredba koja omogućava nesmetanu gradnju vetroparkova u Srbiji

Investitori će od sada moći nesmetano da grade vetroparkove u Srbiji, jer je Vlada Srbije usvojila neophodnu Uredbu za “zelenu energiju”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply