Konkurs za istraživače

Konkurs za istraživače

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja upravo je najavilo novi projektni ciklus. Šta istraživači mogu da očekuju?

Istraživači će moći će da konkurišu za novi projektni ciklus istraživanja, po izmenjenim uslovima, po strategiji naučnog i tehnološkog razvoja 2016-2020.

Usvojen je Pravilnik o vrednovanju istraživača, a raspisivanje konkursa za novi ciklus istraživanja uslediće uskoro, nakon donošenja pravilnika o kategorizaciji i rangiranju naučnih časopisa, kao i akta o finansiranju i praćenju projekata.

Novi projektni ciklusa će, prema najavi ministarstva, biti raspisan u oblasti Programa osnovnih i osnovnih usmerenih istraživanja (OI) za ciklus istraživanja 2016-2020, i Programa istraživanja u oblasti tehnološkog razvoja (TR) za ciklus istraživanja 2016-2019. godine, kako bi istraživači imali mogućnost da se informišu o svim novinama i uslovima konkursa, koji će uslediti.

Za finansijska sredstva iz budžeta Republike Srbije namenjena realizaciji projekata u okviru Programa OI i TR mogu da konkurišu registrovane organizacije.

Istraživači se mogu prijaviti na 8, odnosno 12 meseci.

Na projekat u okviru programa OI i TR se prijavljuje najmanje 5, a najviše 25 istraživača u naučnim, odnosno nastavnim zvanjima. Izuzetno, može se prijaviti projekat sa manje od 5 istraživača u naučnim, odnosno nastavnim zvanjima, po prethodno pribavljenom predlogu matičnog naučnog odbora i odluke Ministarstva. Minimalni broj istraživač meseci na projektu je 30.

Preuzmite kompletnu Najavu konkursa za novi istraživački ciklus ovde (pdf.).

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Ruda gvožđa dobija zlatni sjaj
Next Hidrometeorološki zavod Srbije: Nema mesta panici zbog "ruske prognoze"

You might also like

Društvo 0 Comments

Obrt od šverca 10 milijardi evra

Stručnjaci o uticaju sive ekonomije i utaja na privredu.

Društvo 0 Comments

Završene konsultacije o sastavu nove vlade, Vučić mandatar

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dodelio je danas mandat za formiranje nove vlade nosiocu liste “Srbija pobeđuje” Aleksandru Vučiuću, jer ga je, kako je objasnio, uverio da ima većinu poslanika za

Kompanije 0 Comments

McDonald’s predstavlja MacCoin

McDonald’s povodom svog 50. rođendana predstavlja MacCoin, prvu globalnu valutu zasnovanu na prehrambenom artiklu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply