Konkurs za istraživače

Konkurs za istraživače

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja upravo je najavilo novi projektni ciklus. Šta istraživači mogu da očekuju?

Istraživači će moći će da konkurišu za novi projektni ciklus istraživanja, po izmenjenim uslovima, po strategiji naučnog i tehnološkog razvoja 2016-2020.

Usvojen je Pravilnik o vrednovanju istraživača, a raspisivanje konkursa za novi ciklus istraživanja uslediće uskoro, nakon donošenja pravilnika o kategorizaciji i rangiranju naučnih časopisa, kao i akta o finansiranju i praćenju projekata.

Novi projektni ciklusa će, prema najavi ministarstva, biti raspisan u oblasti Programa osnovnih i osnovnih usmerenih istraživanja (OI) za ciklus istraživanja 2016-2020, i Programa istraživanja u oblasti tehnološkog razvoja (TR) za ciklus istraživanja 2016-2019. godine, kako bi istraživači imali mogućnost da se informišu o svim novinama i uslovima konkursa, koji će uslediti.

Za finansijska sredstva iz budžeta Republike Srbije namenjena realizaciji projekata u okviru Programa OI i TR mogu da konkurišu registrovane organizacije.

Istraživači se mogu prijaviti na 8, odnosno 12 meseci.

Na projekat u okviru programa OI i TR se prijavljuje najmanje 5, a najviše 25 istraživača u naučnim, odnosno nastavnim zvanjima. Izuzetno, može se prijaviti projekat sa manje od 5 istraživača u naučnim, odnosno nastavnim zvanjima, po prethodno pribavljenom predlogu matičnog naučnog odbora i odluke Ministarstva. Minimalni broj istraživač meseci na projektu je 30.

Preuzmite kompletnu Najavu konkursa za novi istraživački ciklus ovde (pdf.).

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Ruda gvožđa dobija zlatni sjaj
Next Hidrometeorološki zavod Srbije: Nema mesta panici zbog "ruske prognoze"

You might also like

Društvo 0 Comments

Novi Sad: Niže cene komunalnih usluga porodicama sa više dece

U Novom Sadu porodice s troje i više dece imaju mogućnost da im budu umanjene obaveze za plaćanje komunalnih usluga.

Društvo 0 Comments

U toku podela rešenja o porezu na registrovano oružje

  Poreska uprava Srbije saopštila je da je u toku uručenje rešenja o porezu na registrovano oružje za 2018. 

Društvo 0 Comments

Rok za uplatu druge rate poreza na imovinu 15. maj

Rok za uplatu rate za drugi kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2018. godinu je 15. maj, saopšteno je danas iz Sekretarijata za javne prihode.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply