Konkurs za istraživače

Konkurs za istraživače

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja upravo je najavilo novi projektni ciklus. Šta istraživači mogu da očekuju?

Istraživači će moći će da konkurišu za novi projektni ciklus istraživanja, po izmenjenim uslovima, po strategiji naučnog i tehnološkog razvoja 2016-2020.

Usvojen je Pravilnik o vrednovanju istraživača, a raspisivanje konkursa za novi ciklus istraživanja uslediće uskoro, nakon donošenja pravilnika o kategorizaciji i rangiranju naučnih časopisa, kao i akta o finansiranju i praćenju projekata.

Novi projektni ciklusa će, prema najavi ministarstva, biti raspisan u oblasti Programa osnovnih i osnovnih usmerenih istraživanja (OI) za ciklus istraživanja 2016-2020, i Programa istraživanja u oblasti tehnološkog razvoja (TR) za ciklus istraživanja 2016-2019. godine, kako bi istraživači imali mogućnost da se informišu o svim novinama i uslovima konkursa, koji će uslediti.

Za finansijska sredstva iz budžeta Republike Srbije namenjena realizaciji projekata u okviru Programa OI i TR mogu da konkurišu registrovane organizacije.

Istraživači se mogu prijaviti na 8, odnosno 12 meseci.

Na projekat u okviru programa OI i TR se prijavljuje najmanje 5, a najviše 25 istraživača u naučnim, odnosno nastavnim zvanjima. Izuzetno, može se prijaviti projekat sa manje od 5 istraživača u naučnim, odnosno nastavnim zvanjima, po prethodno pribavljenom predlogu matičnog naučnog odbora i odluke Ministarstva. Minimalni broj istraživač meseci na projektu je 30.

Preuzmite kompletnu Najavu konkursa za novi istraživački ciklus ovde (pdf.).

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Ruda gvožđa dobija zlatni sjaj
Next Hidrometeorološki zavod Srbije: Nema mesta panici zbog "ruske prognoze"

You might also like

Društvo 0 Comments

BiH: Prosečna plata u martu 854 KM

Prosečna mesečna isplaćena neto plata u BiH u martu ove godine iznosila je 854 KM.

Društvo 1Comments

Katastar potpuno elektronski do 2020. godine

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je započeta reforma katastra i da on više neće biti rak-rana za naše građane i privredu.

Društvo 0 Comments

Predsednik Rumunije vraća ogroman novac

Predsednik Rumunije Klaus Iohannis vratiće novac od iznajmljivanja zgrade nad kojom je izgubio vlasništvo u sudskom postupku koji je trajao 16 godina.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply