Karlovy Vary – hit na tržištu nekretnina u Češkoj

Karlovy Vary – hit na tržištu nekretnina u Češkoj

Cene nekretnina u Češkoj rastu ali su još relativno niske u poređenju sa cenom imovine na zapadu Evrope. Pored toga, ubrzani privredni rast ove centralno-evropske zemlje privlači investitore.

Hit na tržištu su Karlove Vari (Karlovy Vary), svetski poznato banjsko lečilište na severozapadu Češke.

Tradicionalno, u Karlove Vari najveći broj kupaca nekretnina prethodnih je godina dolazio iz Rusije. Međutim, kako kažu trgovci, u novije vreme Ukrajinci su najčešći kupci. Usled povećane kupovne moći, sve je veći broj i domaćih kupaca.

Kao i svuda u svetu, i u Češkoj su značajno prisutni Kinezi, naročito u velikim projektima.

Cene nekretnina u Karlovim Varima su nestabilne, i vlasnici se još nisu prilagodili kretanjima na tržištu. Tako se dešava da dva ista stana u jednoj zgradi imaju veliku razliku u ceni.

Za starije stanove cene se kreću oko 700 evra po kvadratu. Međutim takvi stanovi zahtevaju veće troškove renoviranja, naročito ako su namenjeni za izdavanje.

Zato su traženiji novi stanovi kojih se cena kreće oko 1.300 evra po kvadratu, dok kvadrat luksuzne nekretnine košta oko 3.000 evra.

Kako prenosi sajt Tranio.com, osim stanova, na tržištu ima restorana, kafića, hotela i drugih vrsta nekretnina, pri čemu su nekretnine u blizin centra bezbednija investicija, jer su u blizini banjskih objekata.

Izvor:Agencije
Previous Dinar ojačao 0,1 odsto, kurs 123,30 dinara za evro
Next Procene: 275 milijardi dolara do sada izgubljeno u sirijskom ratu

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Novi Zeland: Drastičan pad ponude kuća na tržištu

Prosečna cena kuće na Novom Zelandu u junu nije se bitno menjala u odnosu na prethodni mesec, međutim broj kuća za prodaju drastično je opao.

Tema dana 0 Comments

Spremne lokacije za izgradnju stanova od 500 evra po kvadratu

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović obišla je u Vranju lokacije za izgradnju jeftinih stanova.

Nekretnine 0 Comments

Zašto u Srbiji ne postoji registar prometa nekretnina na nivou cele zemlje

Dugačak je spisak onih kojima su važni zbirni podaci koliko je nekretnina za stanovanje prodato u jednoj godini u državi, međutim u ovom trenutku nijedna institucija u Srbiji ne raspolaže

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply