Karlovy Vary – hit na tržištu nekretnina u Češkoj

Karlovy Vary – hit na tržištu nekretnina u Češkoj

Cene nekretnina u Češkoj rastu ali su još relativno niske u poređenju sa cenom imovine na zapadu Evrope. Pored toga, ubrzani privredni rast ove centralno-evropske zemlje privlači investitore.

Hit na tržištu su Karlove Vari (Karlovy Vary), svetski poznato banjsko lečilište na severozapadu Češke.

Tradicionalno, u Karlove Vari najveći broj kupaca nekretnina prethodnih je godina dolazio iz Rusije. Međutim, kako kažu trgovci, u novije vreme Ukrajinci su najčešći kupci. Usled povećane kupovne moći, sve je veći broj i domaćih kupaca.

Kao i svuda u svetu, i u Češkoj su značajno prisutni Kinezi, naročito u velikim projektima.

Cene nekretnina u Karlovim Varima su nestabilne, i vlasnici se još nisu prilagodili kretanjima na tržištu. Tako se dešava da dva ista stana u jednoj zgradi imaju veliku razliku u ceni.

Za starije stanove cene se kreću oko 700 evra po kvadratu. Međutim takvi stanovi zahtevaju veće troškove renoviranja, naročito ako su namenjeni za izdavanje.

Zato su traženiji novi stanovi kojih se cena kreće oko 1.300 evra po kvadratu, dok kvadrat luksuzne nekretnine košta oko 3.000 evra.

Kako prenosi sajt Tranio.com, osim stanova, na tržištu ima restorana, kafića, hotela i drugih vrsta nekretnina, pri čemu su nekretnine u blizin centra bezbednija investicija, jer su u blizini banjskih objekata.

Izvor:Agencije
Previous Dinar ojačao 0,1 odsto, kurs 123,30 dinara za evro
Next Procene: 275 milijardi dolara do sada izgubljeno u sirijskom ratu

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Goran Vesić: Danas je veliki dan za Beograd na vodi

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je danas “veliki dan za ‘Beograd na vodi’”, jer se završava prva faza, useljavanjem prvih stanara u Kulu A, saopštila je gradska

Zemljište 0 Comments

Ruski milioner na Kiribatima pravi najveću investiciju ikada

Anton Bakov, ruski milioner i bivši poslanik planira da uloži stotine miliona dolara i izgradi novo rusko carstvo, ali na Pacifiku.

Zemljište 0 Comments

Imovina preduzeća Danica čeka novog vlasnika

Stečajni upravnik preduzeća za proizvodnju i promet ličnih sredstava za zaštitu na radu, trgovinu zaštitnom odećom i HTZ opremom Danica iz Čajetine oglasio je prodaju imovine stečajnog dužnika javnim prikupljanjem

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply