Evropska Unija preti Velikoj Britaniji

Evropska Unija preti Velikoj Britaniji

Ukoliko Britanija napusti EU, bez da osigura pun pristup jedinstvenom tržištu, banke će verovatno prebaciti deo poslovanja u ostale zemlje evropskog bloka.

“Uticaj Brexita (izlaska Britanije iz EU) na finansijsku četvrt Londona bi u velikoj meri zavisio od trgovinskih odnosa Britanije sa EU”, izjavio je guverner centralne banke Engleske Mark Carney, a prenosi agencija Reuters.

Carney je istakao da ne daje preporuku o tome kako glasati na referendumu o članstvu Britanije u EU koji se održava 23. juna, već da samo nastoji da ukaže na rizike koje bi izlazak Britanije iz EU imao po domaću ekonomiju.

U slučaju Brexita bi, prema njegovim rečima, bilo potrebno pregovarati o načelu uzajamnog priznavanja sa EU kako bi se izvestan broj banaka zadržao u Londonu, ali bi takvi pregovori, kako je upozorio, mogli potrajati predugo.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Evropske berze u minusu, cene nafte u padu, evro stabilan prema dolaru
Next Guverner NBS: Inflacija ostaje niska, stvoreni uslovi za dalji pad kamata na kredite

You might also like

Društvo 0 Comments

Aleksandar Vučić: Nova Vlada do 11. avgusta

Mandatar Aleksandar Vučić danas će razgovarati sa Ivicom Dačićem, personalna rešenja za resore u kabinetu biće poznata do petka.

Društvo 0 Comments

Ujedinjene nacije objavile listu 11. najboljih zemalja za život

Ujedinjene nacije nedavno su objavile godišnji Izveštaj o ljudskom razvoju, na osnovu kojeg donose zaključak koje zemlje sveta su najbolje za život.

Društvo 0 Comments

Beograd na Sajmu turizma u Kini proglašen za najpopularniju destinaciju

Beograd je na Četrnaestom svetskom sajmu turizma u Šangaju proglašen za najpopularniju destinaciju, a srpska prestonica laskavo priznanje osvojila je na osnovu posetilaca i kineskih turističkih agencija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply