Beogradska berza: Nastavak rasta indeksa

Beogradska berza: Nastavak rasta indeksa

Nešto intezivnija investiciona aktivnost i nastavak rasta indeksa obeležili su današnji trgovački dan. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 19,6 miliona RSD (0,16 miliona EUR), dok je indeks Belex15 ojačao 0,3% na 594,8 poena.

Ubedljivo najprometnija akcija bio je Energoprojekt holding (ENHL) koji je ostvario promet od 8,6 miliona RSD po prosečnoj ceni od 991 RSD što je 4,3% više u odnosu na prethodni trgovački dan. Najveći domaći građevinar stizao je do psihološke granice od 1.000 RSD, prvi put u poslednjih mesec dana, ali je na kraju trgovanju ostala nezadovoljena ponuda na ovom nivou.

Solidan promet od 3,6 miliona RSD registrovao je bečejski Sojaprotein (SJPT) koji je skočio 2,6% na 872 RSD, dok je Naftna industrija Srbije (NIIS) porasla 1,1% na 570 RSD uz trgovanje vredno 2,7 miliona RSD. NIS je beležio snažan pritisak na strani tražnje te je sve do kraja dana ostala velika tražnja na nivoima bliskim ceni zatvaranja. Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) se zadržao na koti od 925 RSD uz promet od pola miliona RSD, dok je Metalac (MTLC) oslabio 0,7% na 2.511 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD. I ostale akcije sa Standard Marketa beležile su silazni trend. Alfa plam (ALFA) se spustio na 32.600 RSD, dok je Komercijalna banka (KMBN) pala na 1.461 RSD uz minoran promet. Ponovo se solidno trgovalo Motinvestom (MOIN) na ceni od 21.000 RSD, premda sutra kompanija ima vanrednu skupštinu akcionara na kojoj je i predlog odluke o prinudnom otkupu akcija po ceni od 16.000 RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Hoće li NIS ostati profitabilna kompanija?
Next RWE u Britaniji gasi 2.400 radnih mesta

You might also like

Azijske berze skočile zajedno sa evrom

Na azijskim berzama u utorak su cene akcija porasle, zahvaljući rastu evropskih i američkih berzi, iako je italijanski premijer Matteo Renzi najavio ostavku nakon poraza na referendumu o ustavnim reformama.

Evropske berze: Pad cena akcija na početku nedelje

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutru su cene akcija pale, kao i na Wall Streetu i azijskim tržištima, a pod najvećim je pritiskom tehnološki sektor.

Evro iznad 123 dinara, NBS intervenisala prodajom 15 miliona evra

Dinar je oslabio 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs za četvrtak iznosi 123,0261 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije. Na mesečnom nivou dinar je u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply