Beogradska berza: Nastavak rasta indeksa

Beogradska berza: Nastavak rasta indeksa

Nešto intezivnija investiciona aktivnost i nastavak rasta indeksa obeležili su današnji trgovački dan. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 19,6 miliona RSD (0,16 miliona EUR), dok je indeks Belex15 ojačao 0,3% na 594,8 poena.

Ubedljivo najprometnija akcija bio je Energoprojekt holding (ENHL) koji je ostvario promet od 8,6 miliona RSD po prosečnoj ceni od 991 RSD što je 4,3% više u odnosu na prethodni trgovački dan. Najveći domaći građevinar stizao je do psihološke granice od 1.000 RSD, prvi put u poslednjih mesec dana, ali je na kraju trgovanju ostala nezadovoljena ponuda na ovom nivou.

Solidan promet od 3,6 miliona RSD registrovao je bečejski Sojaprotein (SJPT) koji je skočio 2,6% na 872 RSD, dok je Naftna industrija Srbije (NIIS) porasla 1,1% na 570 RSD uz trgovanje vredno 2,7 miliona RSD. NIS je beležio snažan pritisak na strani tražnje te je sve do kraja dana ostala velika tražnja na nivoima bliskim ceni zatvaranja. Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) se zadržao na koti od 925 RSD uz promet od pola miliona RSD, dok je Metalac (MTLC) oslabio 0,7% na 2.511 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD. I ostale akcije sa Standard Marketa beležile su silazni trend. Alfa plam (ALFA) se spustio na 32.600 RSD, dok je Komercijalna banka (KMBN) pala na 1.461 RSD uz minoran promet. Ponovo se solidno trgovalo Motinvestom (MOIN) na ceni od 21.000 RSD, premda sutra kompanija ima vanrednu skupštinu akcionara na kojoj je i predlog odluke o prinudnom otkupu akcija po ceni od 16.000 RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Hoće li NIS ostati profitabilna kompanija?
Next RWE u Britaniji gasi 2.400 radnih mesta

You might also like

Cene nafte skočile, barel skoro 70 dolara

Cena američke “lake” nafte (WTI) se približila nivou od 69 dolara za barel. 

Tema dana 0 Comments

Fed, dolar, nafta – “trojstvo” koje je obeležilo prošlu nedelju na svetskim berzama

Američke Federalne rezerve, dolar, nafta – ovo je “trojstvo” protekle nedelje određivalo smer kretanja na svetskim tržištima kapitala. I dok su američke berze prošlonedeljno trgovanje zatvorile u plusu, vodeće evropske

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze – Intraday: Akcije na najvišim nivoima

Cene akcija vodećih evropskih firmi u ponedeljak su dostigle najviše nivoe u poslednjih osam meseci, crpeći podršku iz jačanja akcija u sektoru energetskih i rudarskih kompanija kao i iz skoka akcija švajcarskog

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply