Beogradska berza: Nastavak rasta indeksa

Beogradska berza: Nastavak rasta indeksa

Nešto intezivnija investiciona aktivnost i nastavak rasta indeksa obeležili su današnji trgovački dan. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 19,6 miliona RSD (0,16 miliona EUR), dok je indeks Belex15 ojačao 0,3% na 594,8 poena.

Ubedljivo najprometnija akcija bio je Energoprojekt holding (ENHL) koji je ostvario promet od 8,6 miliona RSD po prosečnoj ceni od 991 RSD što je 4,3% više u odnosu na prethodni trgovački dan. Najveći domaći građevinar stizao je do psihološke granice od 1.000 RSD, prvi put u poslednjih mesec dana, ali je na kraju trgovanju ostala nezadovoljena ponuda na ovom nivou.

Solidan promet od 3,6 miliona RSD registrovao je bečejski Sojaprotein (SJPT) koji je skočio 2,6% na 872 RSD, dok je Naftna industrija Srbije (NIIS) porasla 1,1% na 570 RSD uz trgovanje vredno 2,7 miliona RSD. NIS je beležio snažan pritisak na strani tražnje te je sve do kraja dana ostala velika tražnja na nivoima bliskim ceni zatvaranja. Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) se zadržao na koti od 925 RSD uz promet od pola miliona RSD, dok je Metalac (MTLC) oslabio 0,7% na 2.511 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD. I ostale akcije sa Standard Marketa beležile su silazni trend. Alfa plam (ALFA) se spustio na 32.600 RSD, dok je Komercijalna banka (KMBN) pala na 1.461 RSD uz minoran promet. Ponovo se solidno trgovalo Motinvestom (MOIN) na ceni od 21.000 RSD, premda sutra kompanija ima vanrednu skupštinu akcionara na kojoj je i predlog odluke o prinudnom otkupu akcija po ceni od 16.000 RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Hoće li NIS ostati profitabilna kompanija?
Next RWE u Britaniji gasi 2.400 radnih mesta

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Nedeljni pregled: Skok svetskih berzi

Na svetskim su berzama prošle nedelje cene akcija porasle jer su slabiji nego što se očekivalo podaci o zapošljavanju u SAD-u podstakli nadu da Fed ipak neće podići kamatne stope

Beogradska berza: Najveći dnevni pad u poslednjih nekoliko godina

Beogradska berza je u petak zabeležila najveći dnevni pad u poslednjih nekoliko godina, dok je promet iznosio solidnih 40,5 miliona RSD (0,33 miliona EUR).

Dinar bez promene, srednji kurs 119,5360

Dinar je zadržao približno istu vrednost prema evru kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 119,5360 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply