Pomama za stanovima Beograda na vodi

Pomama za stanovima Beograda na vodi

Cena stana od 55 do 60 kvadrata iznosi oko 200.000 evra, dvosobni stanovi s pogledom na reku stoje oko 300.000 evra, četvorosobni od 500.000 evra pa naviše.

U subotu je počela prodaja stanova u tornju B, prvom objektu u sklopu Beograda na vodi, projekta vrednog 3,5 milijarde evra, u koji zajedno ulažu grad Beograd, Srbija i firma iz UAE-a Eagle Hills. Penthausi na vrhu nebodera prodavali se po astronomskim cenama, pišu Večernje novosti.

Prema rečima prodavca, zanimanje kupaca bilo je više nego zadovoljavajuće, vlasnike je našao velik broj stanova. Prioritet su imali tzv. VIP kupci, koji su mogli birati sprat i kvadraturu. Kao i pre šest meseci kada su prodavani stanovi u tornju A, nijedan od ponuđenih 146 stanova nije imao jedinstvenu cenu.  Tada, u oktobru 2015., kupce su najviše zanimali najskuplji stanovi, po ceni od 300 do 400 hiljada evra. Jednako je i ovog puta, uz vrlo zanimljiv pristup prodaji. Tako su oni stanovi koji gledaju na Savu prema Adi Ciganliji ili ušću Save u Dunav značajnije skuplji u odnosu na one koji gledaju na staro gradsko jezgro Beograda.

foto: belgradeunderground.rs

foto: belgradeunderground.rs

Vrednost nekretnine određuje i to je li na drugom ili desetom spratu, a za sličan stan razlika je čak 20.000 evra. Pozicija, veličina i broj balkona, takođe određuju koliko će kupac platiti novi stan u elitnoj zgradi. Jasno je da su prvi stanari Beograda na vodi vrlo bogati ljudi. Cena najjeftinijeg stana, od 55 do 60 kvadratnih metara, s obaveznim garažnim mestom, iznosi oko 200.000 evra. Dvosobni stanovi s pogledom na reku stoje oko 300.000 evra. Oni luksuzniji, četvorosobni, na vrhu nebodera, prodaju se od pola miliona evra, pa naviše. Dinamika plaćanja novog stana slična je onoj od pre šest meseci, kada su se prodavali stanovi u tornju A. Jednosobni, dvosobni, trosobni i četvorosobni stanovi otplaćiveće se do najviše sedam rata. Pre prve rate uplaćuje se 1000 evra rezervacije.

A kada se kupac odluči potpisati ugovor mora isplatiti 10 posto vrednosti stana, dok se poslednja rata uplaćuje kada se dobiju ključevi u ruke. A šta čeka stanare dva tornja u Beogradu na vodi? Oni će moći koristiti zatvoreni bazen, teretanu, fitness i joga studio, kao i dva zatvorena parka, ali i sve to ima svoju cenu. Uz redovne račune, stanovnici luksuznih stanova u tornjevima moreće platiti održavanje zgrade, a o njihovoj sigurnosti brinuće profesionalno osiguranje. Izgradnja dva stambena tornja počela je 27. septembra 2015., a stanovi će biti useljivi 2018. godine. Srpska građevinska kompanija Energoprojekt biće glavni izvođač na prvom stambenom objektu u sklopu Beograda na vodi.

Izvor: GdeInvestirati/Poslovni.hr
Previous lako do posla 300x250
Next Beogradska berza: AIK banka i Energoprojekt podigli indekse

You might also like

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Španija: Porasla cena zakupa stana, prvi put u 8 godina

Promet na tržištu nekretnina u Španiji povećan je u prvoj polovini 2016. godine za 19.6 odsto, u poređenju sa istim periodom prošle godine, pokazuju najnoviji podaci Javnobeležničke komore Španije.

Nekretnine 0 Comments

SAD: Na prodaju kuća vredna 250 miliona dolara

Na tržištu nekretnina u SAD-u našla se kuća vredna 250 miliona dolara u Los Anđelesu, koja se smatra najskupljom kućom u SAD i među najskupljima u svetu.

Rezidencijalne nekretnine 1Comments

Aleksandar Opsenica: Mračni predmet želja – svoj krov nad glavom (1)

Iz sistema državne i društvene imovine, preko noći se ukazao prazan i nebranjen prostor podređen otimačini, kao sredinom 19. veka na severnoameričkom kontinentu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply