Pomama za stanovima Beograda na vodi

Pomama za stanovima Beograda na vodi

Cena stana od 55 do 60 kvadrata iznosi oko 200.000 evra, dvosobni stanovi s pogledom na reku stoje oko 300.000 evra, četvorosobni od 500.000 evra pa naviše.

U subotu je počela prodaja stanova u tornju B, prvom objektu u sklopu Beograda na vodi, projekta vrednog 3,5 milijarde evra, u koji zajedno ulažu grad Beograd, Srbija i firma iz UAE-a Eagle Hills. Penthausi na vrhu nebodera prodavali se po astronomskim cenama, pišu Večernje novosti.

Prema rečima prodavca, zanimanje kupaca bilo je više nego zadovoljavajuće, vlasnike je našao velik broj stanova. Prioritet su imali tzv. VIP kupci, koji su mogli birati sprat i kvadraturu. Kao i pre šest meseci kada su prodavani stanovi u tornju A, nijedan od ponuđenih 146 stanova nije imao jedinstvenu cenu.  Tada, u oktobru 2015., kupce su najviše zanimali najskuplji stanovi, po ceni od 300 do 400 hiljada evra. Jednako je i ovog puta, uz vrlo zanimljiv pristup prodaji. Tako su oni stanovi koji gledaju na Savu prema Adi Ciganliji ili ušću Save u Dunav značajnije skuplji u odnosu na one koji gledaju na staro gradsko jezgro Beograda.

foto: belgradeunderground.rs

foto: belgradeunderground.rs

Vrednost nekretnine određuje i to je li na drugom ili desetom spratu, a za sličan stan razlika je čak 20.000 evra. Pozicija, veličina i broj balkona, takođe određuju koliko će kupac platiti novi stan u elitnoj zgradi. Jasno je da su prvi stanari Beograda na vodi vrlo bogati ljudi. Cena najjeftinijeg stana, od 55 do 60 kvadratnih metara, s obaveznim garažnim mestom, iznosi oko 200.000 evra. Dvosobni stanovi s pogledom na reku stoje oko 300.000 evra. Oni luksuzniji, četvorosobni, na vrhu nebodera, prodaju se od pola miliona evra, pa naviše. Dinamika plaćanja novog stana slična je onoj od pre šest meseci, kada su se prodavali stanovi u tornju A. Jednosobni, dvosobni, trosobni i četvorosobni stanovi otplaćiveće se do najviše sedam rata. Pre prve rate uplaćuje se 1000 evra rezervacije.

A kada se kupac odluči potpisati ugovor mora isplatiti 10 posto vrednosti stana, dok se poslednja rata uplaćuje kada se dobiju ključevi u ruke. A šta čeka stanare dva tornja u Beogradu na vodi? Oni će moći koristiti zatvoreni bazen, teretanu, fitness i joga studio, kao i dva zatvorena parka, ali i sve to ima svoju cenu. Uz redovne račune, stanovnici luksuznih stanova u tornjevima moreće platiti održavanje zgrade, a o njihovoj sigurnosti brinuće profesionalno osiguranje. Izgradnja dva stambena tornja počela je 27. septembra 2015., a stanovi će biti useljivi 2018. godine. Srpska građevinska kompanija Energoprojekt biće glavni izvođač na prvom stambenom objektu u sklopu Beograda na vodi.

Izvor: GdeInvestirati/Poslovni.hr
Previous lako do posla 300x250
Next Beogradska berza: AIK banka i Energoprojekt podigli indekse

You might also like

Tema dana 0 Comments

Sada je pravi trenutak za uzimanje stambenog kredita

Finansijski stručnjaci savetuju da je zbog smanjenih cena stanova i niže kamatne stope, sada trenutak za podizanje stambenog kredita.

Nekretnine 0 Comments

Vlašić: Cene nekretnina skaču, svi prodaju

U proteklom periodu na bosanskohercegovačkoj planini Vlašić sve su češće na vikendicama u srcu Babanovca postavljene table o prodaji.

Rezidencijalne nekretnine 1Comments

Titova vila na Paliću vraća se naslednicima

Posle više od sedam decenija od konfiskacije, takozvana Titova vila na Paliću treba da bude vraćena naslednicima Vilima Konena, saznaje RTS.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply